torstai 16. kesäkuuta 2016

Kesän alku on vuoden paras hetki

Meidän tilalla Koskelassa on se jo koettu jokin aika sitten. Varmasti monella muullakin tilalla tätä ilon päivää on jo vietetty. Kesän alun paras tunne on minusta se, kun navetta on tyhjä ja jokainen sorkka on ulkoistettu.

Riemu on kantturoilla suunnaton pihatosta ja talviulkoilusta huolimatta. On se heinä vaan siellä laitumella parempaa ja vapaus rajaton. Tai ainakin lähes rajaton. Joinakin vuosina ne rajat pysyvät paremmin mielissä ja toisina taas… Noh niitä aitoja vähän korjaillaan ja villiintyneitä äpyleitä metsästetään naapurin kasvimaalta. Sitäkään en voi ymmärtää miksi se on sinne aina mentävä, kun omakin kasvimaa tuossa olisi! Eräänkin puutarhatontun olen korvannut, sontaläjän siivonnut ja asfalttipihaa pessyt. Eikä emännyyttä ole takana vielä kuin parisen vuotta. Eikä se aidan tekokaan aina niin herkkua ole, alusten trimmaamisesta puhumattakaan. Paarmat pörrää ja itikat inisee, olkapäät palaa ja kädet on täynnä lasikuitutikkuja.

Mutta tiedättekö, kaikesta tästä huolimatta minä nautin ja kovaa! Jos Jukola on suunnistajan joulu, niin laitumelle lasku on todellakin karjanomistajan vuoden onnellisin päivä! Alla kuvia meidän tilalta.

-Kukka-Maaria KärkiKuvat: Kukka-Maaria Kärki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti