TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018


Vuosikokous pidetään Juvalla Partalan Kuninkaankartanolla viikolla 17, maanantaina 23.04.2018. Sponsorina tilaisuudessa on Semex. Tilaisuus aloitetaan klo 10.30. Vuosikokouksen jälkeen jaetaan kerhon palkintoja: lehmien jalostusarvokilpailut roduittain, genomitestattujen hiehojen jalostusarvokilpailut roduittain sekä lehmien valkuaistuotoskilpailu roduittain. Lisäksi kutsutaan spv:n tehneitä uusia tuottajia kerhon vuosikokoukseen ja heille kerho lahjoittaa 200e.

Kesällä järjestetään Juniorhandler koulutus ti 03.07. Juvalla Pia ja Janne Puttosen tilalla. Kouluttajana päivässä on Heikki Vanhatalo Semexiltä. Koulutus on suunnattu 7-18-vuotiaille nuorille ja sen tarkoituksena on opettaa eläinten käsittelyä ja antaa valmiuksia osallistua Juniorhandler –kilpailuihin. Päivän sponsoreina ovat Semex Finland Oy sekä Osuuskunta Maitomaa. Osallistujia otetaan maksimissaan 12.

Kesätapahtumana karjakerho järjestää illanistujaiset 03.08.2018 klo 18.30 alkaen Punkaharjulla vanhalla Luston asemalla. Tapahtuman sponsorina toimii HH Embryo Oy. Osallistujilla on mahdollisuus osallistua myös asemalla oleviin näyttelyihin.

Lypsikit Livenä –tapahtumaan kerho järjestää mahdollisuuksien mukaan yhteiskyydin.

Muurikki-näyttely järjestetään tänä vuonna Kiteellä, Koivikon tilalla, 08.09.2018.

Perinteiset pikkujoulut järjestetään marras – tai joulukuussa. Sponsorina ProAgria ja Faba. Tilaisuudessa jaetaan kerhon palkintoja: kestävät karjat, karjojen välinen tuotoskilpailu roduittain sekä kestävät lehmät –kilpailu. Lisäksi jaetaan Faba Jalostuksen valtakunnanpalkinnot, ansiomerkit sekä palkitaan alueen 100-tonnareita. Juhlassa pyritään jakamaan myös joku erityispalkinto.

4H-vasikka toiminnassa ollaan mukana, ProAgria Etelä-Savon alueen 100-tonnarit ja 150-tonnarit palkitaan puutarhalahjakortilla. Uuden lypsykarjanavetan rakentaneita jäsentiloja huomioidaan (esim. kukkakimppu, omenapuu).


Kerhon omat kilpailut:

Vuosikokous:
- Lehmien jalostusarvokilpailu roduittain (ay, hol, sk), NTM:n mennessä tasan sijoituksen ratkaisee parempi utarerakenneindeksi, utarerakenneindeksi sekä kantakirjaus vaaditaan
- Genomitestattujen hiehojen jalostusarvokilpailu roduittain (ay ja hol), Kilpailussa huomioidaan vain VG:n kautta testatut genomitulokset. NTM:n mennessä tasan sijoituksen ratkaisee parempi utarerakenneindeksi, kantakirjaus vaaditaan. Palkinnoissa huomioidaan edellisen vuoden (2016) viimeisen indeksiajon tulokset.
- Lehmien valkuaistuotoskilpailu roduittain (ay, hol, sk), vuosituotoksen mukaan, valkuaiskilojen mennessä tasan sijoituksen ratkaisee korkeampi valkuais-% ja sen jälkeen maitokg.

Pikkujoulut:
- Karjojen välinen valkuaistuotoskilpailu, kaksi sarjaa: alle 30 ja yli 30 lehmää, valkuaiskilojen mennessä tasan sijoituksen ratkaisee korkeampi valkuais-% ja sen jälkeen maitokg.
- Vähintään 80 000 kg tuottaneiden kestävien lehmien valkuaistuotoskilpailu, kaikki rodut samassa sarjassa, valkuaiskilojen mennessä tasan sijoituksen ratkaisee korkeampi valkuais-% ja sen jälkeen maitokg.
- Kestävät karjat –kilpailu, kaksi sarjaa, alle 30 ja yli 30 lehmää, keskipoikimakerran mukaan, minimikeskivalkuainen 300 kg.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti