Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020


Toimintasuunnitelma vuodelle 2020

Vuosikokous siirrettiin syksylle vallitsevan korona-epidemian vuoksi. Vuosikokouksen jälkeen jaetaan kerhon palkintoja: lehmien jalostusarvokilpailut roduittain (ay, hol, sk), genomitestattujen hiehojen jalostusarvokilpailut roduittain (ay, hol) sekä lehmien EKM-tuotoskilpailut roduittain (ay, hol, sk). Lisäksi tilaisuuden yhteydessä pyritään jakamaan spv-muistamiset, mitkä on johtokunta hyväksynyt edeltävässä kokouksessaan.

Karjakerho osallistuu 02.-04.07.2020 Farmari-tapahtuman järjestämiseen talkootyöllä. Kerholle on myös suunnitteilla ständi tapahtuman yhteyteen mihin järjestetään oheisohjelmaa.

Kerho pyrkii järjestämään yhteiskuljetuksen Lypsikit Livenä –tapahtumaan 18.08.2020 Kalajoella.

Pikkujoulut järjestetään marras-joulukuussa. Sponsoreiksi suunniteltiin ProAgriaa ja Fabaa. Tilaisuudessa jaetaan kerhon palkintoja: karjojen välinen EKM-tuotoskilpailu (sarjat alle 40 ja yli 40 lehmää), kestävät lehmät –EKM-tuotoskilpailu sekä kestävät karjat –kilpailu (sarjat alle 40 ja yli 40 lehmää). Lisäksi jaetaan Faban valtakunnallisten jalostuskilpailujen palkinnot, ansiomerkit sekä palkitaan alueen 100-tonnareita. Juhlassa pyritään jakamaan myös joku erityispalkinto. Pyritään jakamaan myös spv-muistamiset, mitkä johtokunta on hyväksynyt edeltävässä kokouksessaan. 

4H-vasikka toiminnassa ollaan mukana. ProAgria Etelä-Savon alueen 100-tonnarit ja 150-tonnarit palkitaan lehmäpatsaalla. Muistetaan jäsentiloja, jotka järjestävät avoimien ovien tilaisuuksia, esim. kukkakimpulla tai omenapuulla.

Kerhon omat kilpailut:

Vuosikokous:

- Lehmien jalostusarvokilpailu roduittain (ay, hol, sk), NTM:n mennessä tasan sijoituksen ratkaisee parempi utarerakenneindeksi, utarerakenneindeksi sekä kantakirjaus vaaditaan. Palkinnoissa huomioidaan edellisen vuoden (2019) viimeisen indeksiajon tulokset.

- Genomitestattujen hiehojen jalostusarvokilpailu roduittain (ay ja hol), Kilpailussa huomioidaan vain VG:n kautta testatut genomitulokset. NTM:n mennessä tasan sijoituksen ratkaisee parempi utarerakenneindeksi, kantakirjaus vaaditaan. Palkinnoissa huomioidaan edellisen vuoden (2019) viimeisen indeksiajon tulokset.

- Lehmien EKM-tuotoskilpailu roduittain (ay, hol, sk), vuosituotoksen mukaan, EKM-kilojen mennessä tasan ratkaisee parempi valk-kg, sen jälkeen rasva-kg ja sen jälkeen maito-kg.

Pikkujoulut:

- Karjojen välinen EKM-tuotoskilpailu, kaksi sarjaa: alle 40 ja yli 40 lehmää, EKM-kilojen mennessä tasan ratkaisee parempi valk-kg, sen jälkeen rasva-kg ja sen jälkeen maito-kg.

- Vähintään 80 000 kg tuottaneiden kestävien lehmien EKM-tuotoskilpailu, kaikki rodut samassa sarjassa, EKM-kilojen mennessä tasan ratkaisee parempi valk-kg, sen jälkeen rasva-kg ja sen jälkeen maito-kg.

- Kestävät karjat –kilpailu, kaksi sarjaa, alle 40 ja yli 40 lehmää, keskipoikimakerran mukaan, minimikeskivalkuainen 300 kg.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti