Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2021

 

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2021

 
Vuosikokous

Vuosikokous pyritään järjestämään kesäkuun lopulla livekokouksena.
Vuosikokouksen jälkeen jaetaan kerhon palkintoja: lehmien jalostusarvokilpailut roduittain (ay, hol, sk), genomitestattujen hiehojen jalostusarvokilpailut roduittain (ay, hol) sekä lehmien EKM-tuotoskilpailut roduittain (ay, hol, sk).

Kesätapahtuma
Kerhon vuosikokous olisi kesän päätapahtuma. Kesäteatteritapahtuma lisätään.
Junnukoulutuspäivä pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan loppukesästä/alkusyksystä.

Pikkujoulut
Kerhon pikkujoulut yritetään järjestää marras-joulukuussa. Tilaisuudessa jaetaan kerhon palkintoja: karjojen välinen EKM-tuotoskilpailu (sarjat alle 40 ja yli 40 lehmää), kestävät lehmät –EKM-tuotoskilpailu sekä kestävät karjat –kilpailu (sarjat alle 40 ja yli 40 lehmää). Lisäksi jaetaan Faban valtakunnallisten jalostuskilpailujen palkinnot, ansiomerkit sekä palkitaan alueen 100-tonnareita. Juhlassa pyritään jakamaan myös joku erityispalkinto. Pyritään jakamaan myös spv-muistamiset, mitkä johtokunta on hyväksynyt edeltävässä kokouksessaan.

Kesäkuvakilpailu

Kesäkuvakilpailu järjestetään Facebookissa. Kilpailuaika 01.06.-31.08.2021 ja sen jälkeen erillinen äänestysaika. Eniten tykkäyksiä saanut kuva voittaa. Kilpailu on avoin kaikille eikä vain kerhon jäsenille. Palkinto postitetaan voittajalle.

Muu toiminta

4H-vasikka toiminnassa ollaan mukana.
ProAgria Etelä-Savon alueen 100-tonnarit ja 150-tonnarit palkitaan lehmäpatsaalla.
Muistetaan jäsentiloja, jotka järjestävät avoimien ovien tilaisuuksia, esim. kukkakimpulla tai omenapuulla.

Muistamiset ja stipendit

Etelä-Savon Karjakerho ry myöntää 200 euron arvoisia spv-muistamisia kerhon jäsentiloille. Spv-muistaminen on tilakohtainen ja se myönnetään vain kerran sukupolven vaihtuessa. Spv-muistaminen tulee hakea vuoden sisällä spv-tapahtumasta. Uuden yrittäjän tulee toimittaa vapaamuotoinen hakemus kerhon sihteerille. Karjakerhon johtokunta käsittelee hakemukset aina seuraavassa kokouksessaan ja myöntää muistamiset hakemusten perusteella. Muistaminen pyritään jakamaan seuraavan vuoden vuosikokouksessa, tai mikäli henkilö on estynyt pääsemään paikalle, niin muistaminen voidaan maksaa myös suoraan tilille.

Etelä-Savon Karjakerho ry myöntää 150 euron arvoisia stipendejä maatalousalan tutkinnon suorittaneille kerhon jäsentilojen lapsille. Hakijan tulee olla alle 30-vuotias. Henkilö voi hakea stipendiä vain kerran. Stipendi on haettava vuoden sisällä valmistumisesta. Hakijan tulee toimittaa vapaamuotoinen hakemus kerhon sihteerille. Karjakerhon johtokunta käsittelee hakemukset aina seuraavassa kokouksessaan ja myöntää stipendit hakemusten perusteella. Muistaminen luovutetaan seuraavassa kerhon tilaisuudessa, tai mikäli henkilö on estynyt pääsemään paikalle, niin muistaminen voidaan maksaa myös suoraan hakijan tilille.

Etelä-Savon Karjakerho ry myöntää 100 euron arvoisia stipendejä kerhon jäsentilojen lapsille ulkomaan maatalousalan harjoitteluja varten. Hakijan tulee olla alle 30-vuotias. Henkilö voi hakea stipendiä vain kerran. Hakijan tulee toimittaa vapaamuotoinen hakemus kerhon sihteerille. Karjakerhon johtokunta käsittelee hakemukset aina seuraavassa kokouksessaan ja myöntää stipendit hakemusten perusteella. Muistaminen maksetaan suoraan hakijan tilille, kun johtokunta on hyväksynyt hakemuksen.

Kerhon omat kilpailut:

- Lehmien jalostusarvokilpailu roduittain (ay, hol, sk), NTM:n mennessä tasan sijoituksen ratkaisee parempi utarerakenneindeksi, utarerakenneindeksi sekä kantakirjaus vaaditaan. Palkinnoissa huomioidaan edellisen vuoden (2019) viimeisen indeksiajon tulokset.

- Genomitestattujen hiehojen jalostusarvokilpailu roduittain (ay ja hol), Kilpailussa huomioidaan vain VG:n kautta testatut genomitulokset. NTM:n mennessä tasan sijoituksen ratkaisee parempi utarerakenneindeksi, kantakirjaus vaaditaan. Palkinnoissa huomioidaan edellisen vuoden (2019) viimeisen indeksiajon tulokset.

- Lehmien EKM-tuotoskilpailu roduittain (ay, hol, sk), vuosituotoksen mukaan, EKM-kilojen mennessä tasan ratkaisee parempi valk-kg, sen jälkeen rasva-kg ja sen jälkeen maito-kg.

- Karjojen välinen EKM-tuotoskilpailu, kaksi sarjaa: alle 40 ja yli 40 lehmää, EKM-kilojen mennessä tasan ratkaisee parempi valk-kg, sen jälkeen rasva-kg ja sen jälkeen maito-kg.

- Vähintään 80 000 kg tuottaneiden kestävien lehmien EKM-tuotoskilpailu, kaikki rodut samassa sarjassa, EKM-kilojen mennessä tasan ratkaisee parempi valk-kg, sen jälkeen rasva-kg ja sen jälkeen maito-kg.

- Kestävät karjat –kilpailu, kaksi sarjaa, alle 40 ja yli 40 lehmää, keskipoikimakerran mukaan, minimikeskivalkuainen 300 kg.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti