Kerhon kilpailujen säännöt


*Karjojen välinen EKM-tuotoskilpailu, kaksi sarjaa: alle 40 lehmää ja yli 40 lehmää. EKM-kilojen mennessä tasan sijoituksen ratkaisee korkeampi valk-kg ja sen jälkeen rasva-kg ja sen jälkeen maito-kg.


*Lehmien EKM-tuotoskilpailu roduittain vuosituotoksen mukaan (ay, hol, lsk, isk). EKM-kilojen mennessä tasan sijoituksen ratkaisee korkeampi valk-kg ja sen jälkeen rasva-kg ja sen jälkeen maito-kg. Palkittavan lehmän tulee olla kantakirjattu. Ay ja hol rodun suhteen palkitaan kolme parasta lehmää, lsk ja isk lehmistä palkitaan vain voittajat.


*
Kestävien lehmien EKM-kilpailu vuosituotoksen mukaan. Lehmän tulee olla tuottanut vähintään 80 000 maito-kg. Kaikki rodut samassa sarjassa. EKM-kilojen mennessä tasan sijoituksen ratkaisee korkeampi valk-kg ja sen jälkeen rasva-kg ja sen jälkeen maito-kg. Palkittavan lehmän tulee olla kantakirjattu.


*Kestävät karjat -kilpailu keskipoikimakerran mukaan, minimi keskivalkuainen 300 kg, kaksi sarjaa: alle 40 lehmää ja yli 40 lehmää


*Lehmien jalostusarvo-kilpailu roduittain (ay, hol), utarerakenneindeksi vaaditaan, NTM:n mennessä tasan sijoituksen ratkaisee parempi utarerakenneindeksi. Lehmät pitää olla kantakirjattu.


*Genomitestattujen hiehojen jalostusarvo-kilpailu roduittain (ay ja hol). NTM:n mennessä tasan sijoituksen ratkaisee parempi utarerakenneindeksi. Hiehoilta vaaditaan kantakirjaus.

 

JALOSTUSARVOLISTAT AJETAAN EDELLISEN VUODEN VIIMEISEN ARVOSTELUN PERUSTEELLA, TUOTOSSEURANTAA EDELLYTETÄÄN KOKO PALKITTAVALTA VUODELTA.

MUKANA OVAT TILAT, JOTKA OVAT MAKSANEET KERHON JÄSENYYDEN, EIKÄ TILALLA SAA OLLA TUOTOSSEURANTATIEDOISSA EPÄVIRALLISUUSMERKINTÄÄ.  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti